1 000 besökte Jönköpings Fältrittklubbs tävling

Under hela helgen har Jönköpings Fältrittklubb stått värd för nationella dressyrtävlingar. Tävlingsledningen summerar en lyckad tävlingshelg med nöjda besökare och många placerade hemmaryttare.

Ungefär 1 000 besökare från hela landet har rört sig på tävlingsområdet under helgen. Besökarna är i alla åldrar och många gör så kallade fler-generationsresor där även mor- eller farföräldrar är med.

– Tack vare att vi har klasser både för stor häst och ponny, attraherar vi familjer som kan åka och tävla tillsammans, säger Alice Moon som är en del av tävlingsledningen.
Tävlingsledningen som jobbat hårt med evenemanget räknar till cirka 570 starter under helgen. De tävlande har kunnat vinna fina priser, bland annat diamanter i traditionsenliga Liga Design Diamond Challenge. Nytt för i år var att det arrangerades unghästklasser för 5- och 6-åringar.

Framgångar bland Jönköpingsryttare

Det gick bra för hemmaryttarna. Flera ryttare från Jönköpings Fältrittklubb placerade sig, däribland Mikaela Alderin Danielsson, Stephanie Wretmo, Christine Alm, Wilma Carlsson,Tilda Gustafsson och Frida Ling på storhäst samt Hanna Eriksson, Elsa Adolfsson och Emma Schönberg på ponny.
Klubben kan nu summera en lyckad tävlingshelg, utvärdera och så småningom börja planera för nästa års Jönköping Summer Dressage.

– Vi har fått många lovord från ryttare och domarna angående arrangemanget, vilket naturligtvis känns oerhört energigivande, säger Alice Moon.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.