IKHP:s Erik Holmberg blev 7:a i Polen

I helgen avgjordes triathlontävlingen Ironman 70.3 i Gdynia med Erik på startlinjen. Erik fick till ett mycket bra lopp och slutade sjua, endast åtta minuter efter segraren.

Till tävlingen var drygt 2300 triathleter anmälda. Tävlingen är internationell med deltagare från ett mycket stort antal länder. Simningen gick snabbt för Erik. Han avverkade drygt 1900 meter på 25 minuter. Med den tiden var Erik endast en minut efter dagens bästa simtid. Även cyklingen gick fort. Erik cyklade 90 km på 2 timmar och 14 minuter. Det innebär en snittfart på 40 km/h i det kuperade landskapet.

Därmed var Erik endast tre minuter efter den snabbaste cykeltiden. Löpningen på dryga 21 km avslutade Erik på 1 timma och 19 minuter. Även det en mycket bra tid med en snittfart på 3:46/km. Bästa löptid för dagen var imponerande 1 timma och 11 minuter. Erik är mycket nöjd med prestationen. Han fick till ett optimerat och jämnt lopp.

Därmed kunde han gå hårt fram under hela tävlingen. Det ledde fram till säsongens bästa resultat i Ironman sammanhang. För Erik återstår några spännande tävlingar innan säsongen är slut.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.