Så många i Jönköping följer OS – friidrott favoritgrenen

Nu har startskottet gått för de olympiska spelen i Rio de Janeiro. Totalt kommer varannan Jönköpingsbo att sitta bänkad framför tv:n för att följa tävlingarna. Favoritgrenarna är friidrott, fotboll och simning. Minst intressant är bland annat kampsporter och segling. Det visar en ny riksomfattande undersökning från Boxer.

I den årliga rapporten Boxer tv-insikt som genomförts av undersökningsföretaget Norm har 2 840 svenskar svarat på frågor om sina tv-vanor. En av årets stora tv-händelser är olympiska spelen i Rio de Janeiro. Boxers tv-insikt visar att 49 procent i Jönköping kommer att sitta bänkade framför tv:n under tävlingarna mellan den 5-25 augusti. Så många som 32 procent är mest intresserade av att följa friidrottsgrenarna på João Havelange Stadium och hela 21 procent har fotboll som sin favoritsport under OS. Jönköpingsborna är också de invånare i Sverige som tycker att golf är mest intressant att titta på i OS-sammanhang.

Flera grenar som Jönköpingsborna avstår att följa
Det finns även grenar som invånarna i Jönköping helst avstår från att se. Endast ett fåtal är exempelvis intresserade av att heja på när det svenska medaljhoppet Sofia Mattson intar mattan i brottningstävlingarna. Inte heller kampsporter väcker tittarnas uppmärksamhet, längst ner i botten ligger till exempel taekwondo och judo.

– Det är tydligt att Jönköpingsbornas favoritgrenar under OS i Rio de Janeiro hänger tätt samman med tidigare framgångar. U21-landslagets EM-guld i fotboll eller Sarah Sjöströms framgångar i simbassängen är båda bra exempel. I tv-sändningarna ställs dessutom världens främsta atleter mot varandra i en och samma tävling, något som annars inte sker särskilt ofta. Det kan vara förklaringen till att många planerar att se friidrottstävlingarna, säger Marcus Hartmann, presschef på Teracom Boxer Group.

Topp 5: Jönköpingsbornas favoritgrenar i OS
1. Friidrott (38 procent)
2. Fotboll (27 procent)
3. Simning (14 procent)
4. Handboll (13 procent)
5. Golf (9 procent)

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.