HV-hjälten hoppas på spel i SHL:” HV var förstavalet men…”

2008 vann han SM-guld med HV71 och var en av lagets viktigaste spelare. Nu är Mikko Luoma klubblös och på jakt efter en ny klubb. För att hålla formen igång tränar han med HC Dalen. På dagens ispremiär var finländaren med och tränade.
– Jag har inget lag just nu, jag måste träna någonstans. Det var bra att Pelle (Gustafsson) är här så jag kan vara med.
–Jag hälsade på hos HV:s kontor och så hörde jag att Pelle  var här så då blev det så att jag tränar här nu. Jag tränade med HV:s J20 förra men här är det vuxna killar så jag tänkte att jag testar det här, det var ett bra val, nu kan jag komma igång lite, säger Luoma.

Just nu är Luoma klubblös och är på jakt efter en ny klubbadress. Senaste säsongerna har han spelat i den finska ligan. Men nu hoppas han på en återkomst till Sverige och SHL.
– Min agent håller på och kollar marknade så får vi se vad som händer. Främst kollar jag genom Sverige om det finns något lag här men jag kan tänka mig att vara någon annanstans också.
Vilken division siktar du på?
– Så högt upp som möjligt SHL är målet just nu.
Hur känns det att inte ha ett kontrakt med något lag än?
– Det är första gången för mig som jag inte har ett lag såhär dags. Men jag känner ingen panik just nu i alla fall, men det får gärna komma ett lag så snart som möjligt. Det är inte så roligt att sitta utanför och träna på egen hand om det går mycket längre tid. Så jag hoppas det dyker upp något snart, säger Luoma.

Men någon återkomst till HV71 verkar det inte bli för Luoma. Klubben gjorde för några veckor sedan klart med den amerikanske backen Dylan Reese och laget är inte i behov av några fler backar in i truppen. Luoma hade hoppats på en återkomst till HV.
– Det skulle vara roligast att komma tillbaka till HV, men de har ju åtta backar nu så det skulle inte gå. De var inte intresserade just nu.
Hur skulle det vara att spela mot HV i Kinnarps för ett annat lag?
– Det skulle vara speciellt, jag har inte tänkt så långt än. Men HV var mitt förstaval och nu får jag leta vidare. Det är alltid kul att spela i Kinnarps, så det hade varit speciellt.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.