Thelin hyllar fansen efter nya kontraktet

Jimmy Thelin stannar i Jönköpings Södra. Tränaren har skrivit på ett nytt avtal som löper över säsongen 2019.
   – Det är en härlig klubb med inspirerande fans, säger Thelin.

Han har på bara ett par korta år kommit att bli en favorit bland Jönköpingsborna. Jimmy Thelin tog över huvudansvaret för Jönköpings Södra 2014. Efter säsongen 2015 hade tränaren tillsammans med spelarna tagit klivet upp i Allsvenskan.

Under årets säsong har det blivit 22 poäng på 17 matcher och J-Södra ligger på en niondeplats i tabellen.

Fast trots de fina resultaten har mycket de senaste veckorna handlat om tränaren Jimmy Thelins framtid i klubben. Uppgifter om att tränaren skulle vara på väg att lämna J-Södra efter säsongen tog rejäl fart när sajten FotbollDirekt skrev att 38-åringen tackat nej till en fortsättning.

Men nu står det alltså klart att Thelin blir J-Södra trogen. Klubben offentliggjorde på fredagen att tränaren skrivit på ett nytt avtal som sträcker sig över säsongen 2019.

– Man känner en tacksamhet att man får vara en del av en sådan här fin klubb. Det finns ingen som är större än klubben. Och att känna det förtroendet från en styrelse och en klubbledning att få vara en del att driva det här laget tillsammans med staben och spelarna, det är en stor tacksamhet och ett stort ansvar, säger Thelin till Jmini.

– Vi ska göra allt vi kan för att stabilisera klubben den här nivån. Det är en härlig klubb med inspirerande fans och en härlig miljö att jobba i.

Var det alltid ditt förstaval att stanna i J-Södra?

– I och med att det är sådana här viktiga beslut både för klubben och mig måste man alltid ha en dialog om det så man hittar rätt form för samarbetet och det tycker jag vi gjort.

– Det viktiga är att man kan gå in med energi i det jobbet man gör. Alla som verkar i klubben har stort ansvar att jobba hårt för klubbens bästa. Då måste man känna att man kan vara med och bidra.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.