Lantz om Thelin: ”Utgår från att han fått erbjudanden”

Jimmy Thelin stannar kvar på tränarposten i Jönköpings Södra. Men det var inte helt uteslutet att 38-åringen hade kunnat lämna klubben.
   – Jag utgår från att han fått erbjudanden, säger J-Södras avgående ordförande Sune Lantz.

I vad som kan komma att bli en av hans sista stora handlingar som ordförande för Jönköpings Södra offentliggjorde Sune Lantz (som redan meddelat sin avgång) tillsammans med klubben på fredagen att tränaren Jimmy Thelin skrivit på ett nytt kontrakt.

Men det var inte helt otänkbart att Thelin, som ryktats bort, kunde ha valt en annan arbetsgivare nästa säsong. Andra klubbar kan ha varit med i bilden om tränarens signatur, säger Lantz.

– Jag tar för givet att det varit så. Det rör ju på sig och Jimmy har ju blivit en profil. Han är ung och lovande i den branschen. Jag utgår från att han fått erbjudanden, säger Lantz till JKPG Live.

Det nya avtalet sträcker sig över 2019. Men Thelin kan trots det komma att lämna tidigare om större klubbar rycker i den lovordade tränaren.

–  I den här branschen är det så att även om du står under kontrakt kan någon komma och knacka på dörren. Vill [tränaren] gå och det är tillräckligt stora pengar i sammanhanget så är det klart att man måste släppa i det läget. Vi har inte de ekonomiska musklerna för att behålla alla, säger Lantz. 

– Å andra sidan är Jimmy ganska långsiktig och klok i sitt sätt att vara. Om han utvecklas fortsättningsvis på samma sätt så har han ju framtiden för sig. Då kan han kanske titta på de stora klubbarna långt senare.

Tidpunkten för det nya avtalet var inte planerat. Samtidigt är det bra timing då spelar med utgående kontrakt, sponsorer och fans redan nu vet vem som kommer stå vid sidlinjen den kommande säsongen, säger Lantz.

– Vi har haft en dialog. [Sedan] satte vi oss ned och förhandlade. Det har skett under andra halvan juli och sedan blir det lite process. Det har inte varit så viktigt att få det på plats den ena minuten eller den andra. Nu är vi i mål, säger Lantz.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.