Hallby kryssade mot toppklubben: ”Fullt godkänd insats”

Hallby Handboll fortsätter ladda upp inför den kommande säsongen. På söndagen blev det kryss, 26–26, borta mot IFK Skövde. 
   – En fullt godkänd insats, säger Hallbys tränare Kim Shepherd.

Hallby Handboll tog inför säsongen steget upp i Allsvenskan. Nu håller laget på att förbereda sig som bäst inför den kommande säsongen. På söndagen spelade laget sin andra träningsmatch för året då laget gästade elitserieklubben IFK Skövde. 

Matchen slutade 26–26.

Men det var hemmalaget som började bäst. IFK Skövde ledde med 14–13 efter den första halvleken. 

– Det är en fullt godkänd insats. Hade svårt med försvarsspelet i första halvlek. De har ett jättetungt skytte som de kom in med. Vi fick inte ordning på det. Men efter 10 minuter fick vi knas på det där och då vi hängde vi med bra, säger Hallbys tränaren Kim Shepherd. 

Inför säsongen har Hallby värvat trion Olle Ek, Oliver Löfwenius och Robin Svensson. Och även om försäsongen bara är två veckor gammal har de redan visat sig vara positiva tillskott, säger Shepherd.

– Rent lagmässigt har killarna kommit in på ett bra sätt. Det är sköna killar alla tre. Riktigt bra grabbar som tar för sig, säger Shepherd.

För Hallbys del har det emellertid inte bara varit förändringar i spelartruppen sedan förra säsongen. Även på tränarsidan har det hänt en del. 

I början av maj valde Joachim Löfstedt att inte fortsätta som huvudansvarig för laget. Löfstedt skulle i stället satsa på sin civila karriär. 

In på tränarbänken klev Shepherd som tidigare jobbat som sportchef i klubben. 

Men Shepherd tycker inte att det inneburit en stor omställning. 

Jag har varit med laget hela tiden så jag känner dem rätt väl. Jag hade en hel del ansvarsbitar i handbollen också när jag var sportchef. Jag hade hand om försvarsspelet förra året, säger Shepherd.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.