Målvaktens egna ord om överfallet

Matchen mellan J-Södra och Östersund fick avbrytas efter att bortalagets målvakt, Aly Keita, blivit överfallen i slutet av matchen.
– Jag ser att det kommer någon bakom mig, sen sprang jag iväg och trodde att han var borta, Men sen får jag en smäll, säger Aly Keita till JKPG LIVE efter matchen.

Det var i slutet av matchen på Stadsparksvallen mellan J-Södra och Östersund som en åskådare sprang in på planen och attackerade Östersunds målvakt, Aly Keita.

– Jag ser att det kommer någon bakom mig, sen sprang jag iväg och trodde att han var borta, men sen får jag en smäll. Det är synd att sånt ska hända i fotbollen till för att det ska vara roligt, så händer något sånt här som förstör en annars bra kväll, säger Aly Keita och fortsätter:

– Det finns idioter överallt.

Efter matchen när Aly Keita träffade medierna på väg in i spelarbussen berättar han om situationen.

– Jag var i chock. Jag ramlade ner och sen blev det svart. Förstod inte vad som hade hänt. Det kändes overkligt, synd att sånt ska hända.

Hur mår du nu?

– Lite chockad, jag vill bara hem och lägga mig i sängen och sova.

Hörde du någon skrika något under matchen till dig?

– Jag hörde våra supportrar som hejade på oss under andra halvlek. Men jag hörde ingenting tills killen sprang in. Då hörde jag någon skrika, kan ha vart någon i publiken eller på planen eller någon vakt som gjorde att jag uppfattade situationen. Det var som någon ville varna mig. Sen vänder mig om, ser honom och springer. Det kändes overkligt.

Keita klarade sig utan allvarliga skador och säger att han fick en smäll mot huvudet men är osäker på om gärningsmannen hade ett vapen eller inte.

– Han träffade mig med någonting, det kan vara händerna, i tinningen.

Trots att han är i chock tycker Keita att det värsta med situationen är att matchen avbryts och att fotbollen förlorar på sådana här situationer.

– Det är jobbigt främst för fotbollens skull. Det gör ont men det går över. Att matchen avbryts är största förlusten. Sådant här ska inte få hända. Det finns dåliga människor överallt, säger han.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.