Eriksson: Beslutet att avbryta var enkelt

Matchen mellan Jönköpings Södra och Östersund fick avbrytas efter en maskerad man sprungit in på planen och attackerat gästernas målvakt Aly Keita.
   – Beslutet att avbryta matchen var enkelt, säger domaren Jonas Eriksson till Jmini. 

Det var på tilläggstid som en maskerad man sprang in på planen under Jönköpings Södras match mot Östersund på måndagskvällen. 

Åskådaren attackerade Östersunds målvakt Aly Keita. Matchen avbröts. Domaren Jonas Eriksson valde efter ett matchmöte att inte inte återuppta spelet. 

– Vi tar en diskussion med polis från båda lagens säkerhetsorganisationer och Svenska fotbollförbundet. Keita undersöks av matchläkare. Matchläkaren har sagt ifrån att inte får fortsätta spela. Keita är chockad och kan inte fortsätta. Östersunds spelare i övrigt är inte trygga, de vill inte avsluta matchen. Beslutet att avbryta matchen var enkelt. Någon har rubbat de sportsliga förutsättningarna, säger Eriksson till ett samlat pressuppbåd efter matchen. 

Matchen sågs inte som en högriskmatch. Trots det brast säkerheten. 

– Har vi 500 vakter som kan stå med en armlängds avstånd och bara titta på läktaren då händer inte det här. Men vi pratar om fotboll, du kanske har råd att göra det under en VM-final eller under en Champions League-final. Men du har inte råd att göra det i Allsvenskan, säger Eriksson. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.