17-åring anhållen efter attacken på Stadsparksvallen

Den 17-åring som tog sig in på planen i matchen mellan Jönköpings Södra och Östersund och attackerade gästernas målvakt sitter nu anhållen misstänkt för misshandel och falskt larm, enligt polisen.

Det var i slutminuterna av det allsvenska mötet mellan Jönköpings Södra och Östersund som en maskerad man tog sig in på planen och attackerade gästernas målvakt Aly Keita.

Keita fick ta emot slag och föll till marken. Säkerthetspersonal kunde övermanna den inrusande personen och föra bort honom från planen. 

Senare under måndagskvällen stod det klart att en 17-årig man hemmahörande i Södertälje kommun misstänktes för misshandel och falskt larm efter att även ha bombhotat arenan. 

Under natten kom beskedet att 17-åringen är anhållen misstänkt för misshandel och falskt larm.

Polisen har inte kunnat hålla ett längre förhör med den misstänkte då de väntar på att han ska tilldelas en försvarare, säger Tommy Thorngren, presskommunikatör på polisen under tisdagsmorgonen. 

Sjuttonåringens vårdnadshavare har kontaktats. Även sociala myndigheter har kopplats in då den misstänkte är under 18 år, säger Thorngren. 

Det finns i nuläget inga övriga misstänkta. 

Matchen avbröts vid ställningen 1–1 och återupptogs inte. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.