Förbundet: Kan inte stängsla bort problemet

Matchen mellan Jönköpings Södra och Östersund under måndagen avbröts efter att en maskerad person hoppat in på planen vid ställningen 1–1. Ett bakslag för det arbete som gjorts för att förbättra säkerheten på arenorna, säger Svenska fotbollförbundet. 

Det återstod bara ett par minuter av den allsvenska fotbollsmatchen mellan Jönköpings Södra och Östersund på Stadsparksvallen när en maskerad person hoppade in på planen och attackerade gästernas målvakt Aly Keita. 

Händelsen är ett bakslag för det arbete som gjorts för att förbättra säkerheten på landets arenor, säger Lars-Christer Olsson, andre vice ordförande på Svenska fotbollförbundet till Jmini. 

– Det är viktigt. Vi har jobbat hårt på att få ordning på arrangemangen under flera år. Tyvärr får man räkna med att man får en del bakslag. Det är väldigt trist, säger Olsson. 

Domaren Jonas Eriksson var efter matchen uppgiven. 

Har vi 500 vakter som kan stå med en armlängds avstånd och bara titta på läktaren då händer inte det här. Men vi pratar om fotboll, du kanske har råd att göra det under en VM-final eller under en Champions League-final. Men du har inte råd att göra det i Allsvenskan, sade Eriksson till Jmini. 

Olsson tycker att det i grund och botten handlar om personen som utför handlingen. 

– Man kan inte stängsla bort problemet. Det är en den enskilda individens ansvar att beta sig som folk, säger Olsson.

– Vi måste bygga ett samhälle där vi kan umgås med varandra. 

Polisen och förbundet har inlett en utredning om händelsen.

Det är oklart vad matchens slutresultat kommer bli. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.