Svenska spel misstänker inget avvikande spel

Matchen mellan Jönköpings Södra och Östersund fick avbrytas efter att en åskådare attackerat gästernas målvakt. Nu  går det statliga spelbolaget Svenska spel ut med ett uttalande.

Matchen mellan Jönköpings Södra och Östersund var på väg att ta slut när en person från läktarplats plötsligt tog sig in på bollen och gick till attack mot gästernas målvakt Aly Keita. 

Målvakten blev liggandes på planen medan åskådaren övermannades av säkerhetspersonal. 

Matchen fick avbrytas vid ställningen 1–1 och återupptogs inte. 

Efter attacken utreder nu Svenska Spel misstankar om att matchfixning skulle ligga till grund för attacken.

–Vi håller på att titta på avvikande spelmönster. Det är sådant som sker kontinuerligt. Vi räknar med att lämna ett besked under dagen, säger Andreas Andersson, presskommunikatör på Svenska Spel till Jmini.

– Vi är ödmjuka inför att vi är ett spelbolag bland många. Även om vi inte hittar något så betyder det inte att det inte kan ha förekommit. 

Uppdatering 13.20

Svenska Spel bekräftar nu att det inte finns någon misstanke om matchfixning från spelbolagets sida.

– Vi har inte kunna hitta någon form av avvikande beteende. Men vi är ett av flera spelbolag som erbjuder spel på den här matchen. Vi kan bara svara på hur det ser ut hos oss, säger Andreas Jerat, presschef på Svenska Spel till Jmini.

– Vi har gått igenom vår speldata kring den här matchen. Vi tittar efter avvikande spelmönster. Hur har insatserna fördelat sig, hur många har spelat, hur stora beloppen är, var har spelen lagts och saker som avviker mot det naturliga.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.