Förbundskaptenen hyllade HV-spelarna

Tre Kronors förbundskapten, Rikard Grönborg, tillsammans med hans assisterande tränare Johan Garpenlöv och Peter Popovic besökte idag Kinnarps Arena. Anledningen var att de skulle träffa Niklas Hjalmarsson, som just nu tränar med HV71, inför kommande World Cup. Men Grönborg berättade även att det finns några spelare i HV71 som han har på radarn till Tre Kronor inför säsongen.

När HV71 genomförde dagens träningspass på förmiddagen var det finbesök på läktaren. Tre Kronors nya förbundskapten, Rikard Grönborg, tillsammans med hans assisterande tränare, Peter Popovic och Johan Garpenlöv, satt på läktaren och följde träningen. Men de var inte där för att scouta HV-spelare inför säsongen. Utan för att träffa den förre HV-spelaren, Niklas Hjalmarsson numera i Chicago Blackhawks, som just nu tränar med HV71, inför World Cup som går av stapeln i september.
– Vi har haft ett möte i Stockholm nyligen där vi samlade alla spelare och pratade om spelidé och sådant med laget i grupp. Men vi tycker också det är väldigt viktigt att få snacka med spelarna individuellt och helst i deras hemmamiljö, berättar Grönborg och fortsätter:
–Nu är vi ute på en turné. Vi var i norra Sverige för några veckor sedan och nu kör vi södra Sverige. Vi börjar här i Jönköping och efter det åker vi ner till Tingsryd och hälsar på Oliver Ekman Larsson. Och sen åker vi till Göteborg och träffar göteborgarna imorgon.

Niklas Hjalmarsson spelade i HV71 som junior och gjorde 55 matcher med laget i SHL innan han lämnade för Nordamerika. Nu är han hyllad back i Chicago Blackhawks i NHL och har vunnit Stanley Cup tre gånger. Hjalmarsson är given i Tre Kronors lag i World Cup där han kommer bli en viktig kugge i defensiven.
– Niklas kommer få en väldigt bärande roll i laget. Vi tycker att med hans erfarenhet och hans framgång som han haft som hockeyspelare så känner vi att det ska vara en bärande spelare i vårt lag. Han är en väldigt bra, stabil back, som ska vara ledande i defensiven, säger Grönborg.

”Alltid gillat Sandberg och Tedenby”
Den nya förbundskaptenen passade på att prata med HV71:s sportchefer, Johan Hult och Johan Davidsson, och tror att det är väldigt viktigt för honom att ha bra relation med klubbarna ute i landet.
– Jag tror att det kommer bli fantastiskt viktigt. Jag är i stort sett anställd av klubbarna ute i landet. Så det är väldigt viktigt för mig att visa intresse för vad dem gör. Det kan även vara viktigt för mig att få känna på klubbarna i deras träningar och träningskultur. Jag är nyfiken som person så jag tycker det är jättekul att se.

Förbundskaptenen berättar också att han är imponerad av HV71 som klubb och anser att klubben är på väg åt rätt håll.
– Väldigt solid förening tycker jag. Jag tycker det finns ett tänk om att inte bara vinna imorgon utan också i ett längre perspektiv om hur man bygger en bra förening. Det tycker jag att Johan och Johan står för här i HV71 och det tycker jag är väldigt viktigt.

Förra säsongen hade HV71 några spelare som fick testa på spel i Tre Kronor. Det kan också bli aktuellt under den här säsongen och Grönborg ser flera spelare som är aktuella.
– Det är klart det finns många intressanta namn här. Det är flera som jag haft i Juniorkronorna och Småkronorna som står här på isen just nu. Och även gamla ärrade veteraner. Det finns en bra mix av spelare här i HV så det finns en hel del spelare som kan vara intressanta för oss under året.
Några speciella som du har extra koll på?
– Jag har alltid gillat Filip Sandberg, som är en väldigt bra spelare, och Mattias Tedenby, som spelade i Tre Kronor förra säsongen och har ett VM på meritlistan. Sen finns det såklart flera som är aktuella. Men det är två stycken som sticker ut, säger Grönborg.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.