Laget som trotsade oddsen – Jönköping Spartans väg till prisad nykomling

Det skulle inte gå. Men Jönköping Spartans kämpade redan under sin debutsäsong om en semifinalplats. Jmini/JKPG Lives Adam Jönsson har träffat personerna bakom laget som jobbar för att bryta normer.

Jönköping Spartans radade upp sig på den defensiva linjen. Det återstod inte mer än ett par sekunder av den fjärde och sista kvarten i matchen mot Carlstad Crusaders. Gästerna hade chockat de flesta på plats i den värmländska staden den eftermiddagen. Inför vad som förmodligen skulle bli matchens sista spel ledde Spartans med 18–26. Om Crusaders skulle nå endzone och därefter sätta två bonuspoäng skulle matchen gå till förlängning.

Spartans headcoach Fredrik Bengtsson ville få hemmalaget att köra ett springspel i stället för att passa bollen. Han såg bara ett problem med taktiken som skulle ordna segern: Crusaders hade visat sig ha väldigt långa springspel under matchen.

Ett sista djupt andetag. Sedan kom matchens sista snap med 35 yards till gästernas målområde.

***

Hilda Bergström kommer gåendes upp för trappan på ett konditori i centrala Jönköping. Det har gått över ett år sedan hon tog på sig sin sambo Fredrik Bengtssons utrustning och postade en bild på Facebook.

”Nu är de bestämt att @spartansjkpg ska starta ett #AmerikansktFotbollslag för damer. Och jag ska va med och starta upp laget!! Nu saknas bara några fler hårda tjejer så hör av dig om du är intresserad! Detta kommer bli grymt!!”

I dag har laget över 25 spelare. Till nästa säsong hoppas Spartans damlag växa ytterligare. Målet är att bli 35 spelare.

LÄS HELA REPORTAGET OM JÖNKÖPING SPARTANS PÅ JKPG LIVE.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.