HV-stjärnan om CHL: ”De har ju försökt i flera år men inte lyckats…”

Imorgon börjar CHL och HV71 ställs mot det engelska laget Sheffield Steelers i Kinnarps Arena. HV-stjärnan Teemu Laine är redo för comeback efter sin skada är osäker på vad han tycker om turneringen, som av många kallas ”Kalle Anka-turnering”.

Champions Hockey League går in på sin fjärde säsong. Turneringen där Europas hockeyklubbar möts för att till slut utse ett lag som är bäst i Europa. Men turneringen har inte varit en succé. Publiksiffrorna har varit låga och det har riktats kritik mot att turneringen inte är tillräckligt bra när lag från den ryska ligan, KHL, inte deltar. Turneringen har av många kallats för en ”Kalle Anka-turnering”. Men HV71:s stjärnforward, Teemu Laine, håller inte riktigt med även fast han tycker att turneringens status är mer av en träningsturnering.

– Nej, ”Kalle Anka-turnering” det kan jag inte säga. Alla lag som är med vill vinna alla matcher men det är lite som en träningsturnering. Det hade vart bättre om det låg i mitten av säsongen istället för innan serien har dragit igång. Men det är väl lite svårt att börja mitt i säsongen också men.

– De har ju försökt få en sådan här turnering i typ 20 år nu men de har aldrig lyckats så jag vet inte riktigt, säger Laine.

Teemu Laine ledde HV71:s interna poängliga under början av säsongen. Men i en hemmamatch mot Karlskrona så skadade Laine knät och missade resten av säsongen. Nu är stjärnan redo för comeback.

– Det är meningen att jag ska spela imorgon.

– Jag har vart borta länge. Det är tio månaders frånvaro, det är för lång tid men man måste vara smart och komma igång rätt. Vi har sex träningsmatcher innan säsongen drar igång så det ska nog gå bra. Jag är lugn, säger han.

Morgondagens motståndare i CHL, engelska Sheffield Steelers, vet Laine inte så mycket om alls.

– Jag vet ingenting om dem faktiskt. Vi får se när vi börjar spela, men jag har aldrig spelat mot ett engelskt lag. Jag tror att de flesta spelarna är väl inte engelsmän, utan kanadicker och några svenskar.

Hur är det att möta lag från andra länder?

– Det är roligare att spela mot lag från andra länder,  så att det inte är samma som man möter i serien hela tiden.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.