Seger i Kalmar för Erik Holmberg

I onsdags avgjordes traditionsenligt Kalmar Mini Tri. Tävlingen inleder veckan som avslutas med fulldistanstävlingen Ironman Kalmar nu på lördag. Kalmar Mini lockade ca. 1200 tävlande till start. För IKHP:s elitaktiva blev det en riktigt rolig sprint med första placering i seniorklassen och andra placering i juniorklassen.

Erik Holmberg såg fokuserad ut före start och tog kommandot tidigt i tävlingen. Efter en bra simning gick Erik ut stenhårt i ledning på cyklingen. Han drygade ut försprånget rejält och hade stor marginal ut på löpningen. Inledningsvis såg Erik stum ut men det dröjde inte länge innan benen piggnade till igen. Eriks ledning var aldrig hotad och han dansande in i mål mellan två stora läktare och ett jublande publikhav. Segertiden skrevs till 47:37. Theodor Moon slutade tvåa i juniorklassen efter hemmasonen Albin Andersson. Även Theo simmade bra.

 

Han klev ur vattnet som fjärde man på exakt samma tid som Erik. Cyklingen och löpningen gick också väldigt bra. Theo kom i mål på tiden 50:26 jämfört med Albin som vann juniorklassen på 49:01. Albin slutade fyra totalt och Theo blev sexa.

 

För Jönköpings Åsa Lundström blev det också en bejublad seger i damklassen på tiden 52:48. Dominansen från Jönköping var således stor denna dag med framgångar i herr-, dam- och juniorklasserna. Inramningen till tävlingen var fantastisk och de tävlande bars fram av hejande folkmassor. Det blir onekligen en av årets höjdpunkter enligt Erik och Theo, som båda kommer följa den stora tävlingen nu på lördag från åskådarplats.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.