Ny idrottsfest till Jönköping: ”Väldigt mäktigt”

Jönköping stärker sin profil som idrottsstad ytterligare. Under tisdagen presenterade Destination Jönköping och Team Runner’s High en satsning på ett nytt maraton och halvmaraton i staden med start nästa år.

Under de senaste åren har Jönköping profilerat sig som en idrottsstad. Bara under 2016 har flera stora evenemang anordnats i staden.

Jönköping har bland annat stått värd för VM i muaythai, EM i mountainbike och EM i barfotaåkning. I juli gick dessutom det första Ironman 70.3 av stapeln.

Nu står det klart att ytterligare ett idrottsevenemang kommer till staden nästa år.

Destination Jönköping och Team Runner’s High presenterade under tisdagen att de kommer arrangera ett maraton och ett halvmaraton i Jönköping, vilket kommer gå av stapeln 19 augusti 2017.

– Som löpare själv är det något jag älskar. Klart att det är väldigt mäktigt att få det till sin egen stad, säger Tony Hatefnejad, som presenterade satsningen.

– Diskussionerna har förts ganska länge. Det är några års arbete som ligger bakom.

Anmälan till loppet öppnar redan under tisdagskvällen.

Hatefnejad hoppas på omkring 1 500 löpare vid startlinjen.

– Jag tror det kommer bli bra uppslutning och att vi kommer få anmälningar från personer även utanför Sverige, säger Hatefnejad.

Den senaste gången det gick ett maraton i Jönköping var på 80-talet.

Destination Jönköpings vd Patrik Olderius är positiv till att ännu ett idrottsevenemang arrangeras i staden, vilket han tror kommer ge ett uppsving till det lokala näringslivet.

– Jag tycker det som är det viktiga när vi tar hem de här eventen är att vi gör turism av det också. Eftersom att det är en stor trend i Sverige att röra på sig är det klart vi ska hänga på den, säger Olderius. 

Destination Jönköping har genom de evenemang som arrangerats under våren och sommaren sett en ökning bland annat i antalet bokade hotellnätter i staden.

– Om man säger så här, Hotellen har gått bättre än förra året och förra året var all-time high. Då ökade Sverige med sju procent och vi med 16 procent. Och då är vi ändå bättre detta året.

Den här artikeln har även publicerats på JKPGLive.se.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.