Jönsson: J-Södra visade karaktär trots storförlust

Jönköpings Södra föll med 4–1 borta mot Malmö FF på måndagen. Men J-Södra stod upp bra under matchens andra halvlek, skriver Jminis Adam Jönsson.

Vi visste att det skulle bli tufft. Vi visste att Malmö FF skulle sätta rejäl fart direkt i matchen mot J-Södra på måndagen.

Men det blev en mer plågsam första halvlek för ”de gröne” än vad de flesta utav oss kanske hade räknat med.

Gästerna stod upp bra inledningsvis. Men när MFF väl fick hål på det annars så täta J-Södra-försvaret var chansen till ytterligare en skräll över. Det var proppen ur för hemmalaget.

Malmö visade varför laget nu toppar den allsvenska tabellen.. Gästerna inte hade något att sätta emot den himmelsblå maskinen som så många gånger förr bara fortsatt nöta med publiken i ryggen.

J-Södra bjöd samtidigt på en hel del tekniska misstag under den första halvleken. Passningarna satt inte där de skulle och när bollen väl gick fram till en grön spelare var inte mottagningarna på sin plats.

MFF vann varenda andra- och tredjeboll. Det såg nästan ut att krävas fyra J-Södra-spelare för att sno bollen från de spelglada himmelsblå lirarna.

Inför den andra halvleken var matchen redan avgjord. Men gästerna visade en karaktär som inte ska underskattas. Laget fortsatte kämpa och gav sitt yttersta för att få stopp på den blödning som fått rinna fritt under de första 45.

Och laget lyckades.

MFF drog visserligen ned på tempot något. Men utan J-Södras vilja att spela för klubbmärket på bröstet hade det kunnat slutresultatet kunnat bli såväl 5–1 som 6–1.

Det är inte på Swedbank Stadion som J-Södra säkrar ett nytt allsvenskt kontrakt. J-Södra-fansen bör därför inte sörja den tunga förlusten alltför mycket.

Tåget har inte lämnat perrongen. Den allsvenska festen är långt ifrån över.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.