Mullsjöstjärnan gör comeback i landslaget

Efter tre års uppehåll från landslaget gör Mullsjö AIS stjärna, David Gillek, comeback i det svenska innebandylandslaget.
   – Vi behöver ha flera spelare i laget som tar sig in på obekväma ytor, säger förbundskapten Jan-Erik Vaara.

Förbundskapten Jan-Erik Vaara presenterade under onsdagen sin landslagstrupp till Finnkampen, där Sverige möter Finland i ett dubbelmöte. Med i truppen fanns två stycken spelare från Mullsjö AIS. Kasper Hedlund och lite överraskande, storstjärnan David Gillek. Mullsjöstjärnan, Gillek, har inte spelat i landslaget på tre år och gör nu comeback.

– Vi behöver ha flera spelare i laget som tar sig in på obekväma ytor. Gillek har ofta varit den viktigaste spelaren för Mullsjö och burit laget på sina axlar väldigt länge. Vi vet om att han varit i blåsväder i SSL, men i landslaget har vi aldrig haft problem med honom och vi räknar med att han fortsätter följa de riktlinjer vi har inom landslagsverksamheten, säger Vaara i ett pressmeddelande.

Första mötet mot Finland är den 8 september i Umeå, tre dagar senare är det returmöte i finska Vanda.

– Vi vill ha ett så gott resultat som möjligt så att vi får med oss bra kvitton och får ta del av bra prestationer. Alla matcher är viktiga, men så klart ännu viktigare ju närmare VM vi kommer. Vi vill få ihop laget och femmorna, säger Jan-Erik Vaara.

Den här artikeln har även publicerats på JKPGLive.se.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.