HV-stjärnans pik till konkurrenten: ”Min är snyggare”

Ny säsong innebär för de flesta SHL-målvakterna även ny mask. Så är det även för HV71:s målvakt, Fredrik Pettersson-Wentzel, som i år pryder sin hjälm med sin favorit, Lejonkungen.
   – Det finns ju sämre saker att vara än Lejonkungen, säger ”PW”.

Förra säsongen valde HV-målvakten, Fredrik Petterson-Wentzel, att hylla avlidna före detta HV-målvakten Stefan Liv, och fotbollsmålvakten, Ivan Turina, på sin målvaktsmask. Den här säsongen har han valt ett annat motiv, Lejonkungen.

– Det var en rätt allvarlig mask jag hade i fjol så jag ville ha en lättsammare och roligare mask i år så jag tyckte det blev bra.

– Jag gillar ju Lejonkungen och har väl låst mig en del på lejon så det blev bara en massa lejon i år. Det är Simba överallt, den är rolig tycker jag.

Känner du dig som lejonkungen?

– Jag försöker i alla fall, ibland så,haha. Nej, jag vet inte det är en grej jag hittat på men jag tycker det är kul. Det finns ju sämre saker att vara än lejonkungen, säger ”PW”.

Pettersson-Wentzel är nöjd med sin nya mask och passar på att skicka en pik till sin kompis, Christopher Nihlstorp, som är målvakt i Malmö Redhawks.

– Jag har inte sett allas masker än men jag tycker ”Torpet” i Malmö har en rätt snygg. Men han är min kompis så jag måste ändå säga att jag tycker min är snyggare än hans, haha.

Läs hela intervjun med Fredrik Pettersson-Wentzel på jkpglive.se.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.