Tuff löptävling med vackra bansträckning

I år arrangerar IKHP John Bauer Trail Run för andra gången i ordningen. Loppet går av stapeln Söndagen den 4 September kl.11.00 med start och mål förlagt till IKHP-stugan.

Bland Huskvarnabergets backar och mossar, längs delar av John Bauerleden och med fantastisk utsikt över Vättern bjuder vi deltagarna på en härlig utmaning! Oavsett om man väljer 22,5km eller 10km så får man en löpupplevelse att minnas. Den långa 22,5km-sträckan har en totalstigning på över 830 höjdmeter vilket bara dom svenska fjällen kan mäta sig med.

Loppet är känt för sin tuffa men vackra bansträckning. Förra året så införde vi en ny ”tävling i tävlingen” som går ut på vem som är snabbast upp för Strutsabacken på slutet av resp. lopp. Tävlingens namn är ”årets Bergatroll” och tilldelas snabbaste man och kvinna uppför Strutsabacken på både 10km och 22,5km.

Klockan startas när löparna passerar ”botten” av Strutsabacken och när löparna passerar ”toppen” av backen så klockas löparna för totaltiden uppför backen. Så har man pigga ben uppför Strutsabacken så har man möjlighet att bli ”årets bergatroll” även om man ligger långt efter täten i loppet. Vinnaren i Bergatrolltävlingen erhåller ett handgjort troll av Boine Ek (se bild nedan). 

Strutsabacken som passeras 2ggr. på den långa banan har respekt med sig men det verkar ändå vara den som lockar flest deltagare till tävlingen. Boine Ek är även inblandad i årets medaljer till deltagarna som han tillverkat för hand. Som vanligt så har vi hamburgerservering och våffelservering m.m. i samband med arrangemanget så vill man bara stå och följa loppet så behöver man inte vara hungrig under dagen.

Deltagarantalet låg förra året på 300st. anmälda deltagare och vi hoppas på något liknande i år. Bland dom föranmälda finns IKHP:s egen elit-triathlet Erik Holmberg som har varit med i toppen i loppet under flera år. Dom bästa löparna brukar oftast anmäla sig sent så det kommer säkert att inkomma flera topplöpare i anmälningslistan dom närmaste dagarna.

Förberedelserna är i full gång för dom närmare 100 funktionärerna som är inblandade i arrangemanget. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.