Lantz: Vi bör överklaga

Jönköpings Södra tilldöms en 0–3-förlust efter skandalmatchen mot Östersund på Stadsparksvallen. Disciplinnämndens beslut kom som en chock för J-Södra.
   – Vi är väldigt upprörda, säger Sune Lantz, ordförande i J-Södra.

På torsdagen kom Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnds beslut gällande matchen mellan Jönköpings Södra och Östersund som fick avbrytas då en åskådare hoppade in på planen och attackerade gästernas målvakt vid ställningen 1–1. 

Nämnden anser att åskådaren bör ses som en Jönköpings-supporter och tilldelar därför Östersund segern med 0–3. 

’’Disciplinnämndens majoritet anser att åskådaren som angrep Östersunds målvakt ska betraktas som Jönköpings supporter varför Jönköping är ansvarigt för det inträffade och förlorar matchen’’, skriver nämnden i sitt beslut. 

– Jag kan bara konstatera att vi är väldigt upprörda, säger Sune Lantz, J-Södras ordförande, en kort stund efter domen meddelats. 

Lantz är kritisk till nämndens beslut då andra uppgifter om planstormaren framkommit genom rättsväsendet. 

– Åklagaren, polis och angriparens advokat säger att det inte är en supporter till något av lagen medan disciplinnämnden påstår att det är en supporter. Det borde väga rätt tungt när åklagaren säger att han inte är en supporter, säger Lantz. 

Men ännu är allt hopp om ett annorlunda resultat inte ute för J-Södra. 

– Styrelsen måste träffas och ta ett beslut. Det finns möjligheter att gå till Besvärsnämnden. Det måste vi göra senast 8 september. Spontant känner jag att vi måste vi ta det vidare, säger Lantz. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.