Seger för HV71 i England

Matchbilden i Sheffield  var lik den som var i den första matchen i Kinnarps Arena mellan lagen. HV71 förde spelet och skapade många chanser och Sheffield stack iväg på farliga kontringar och skapade även de ett par lägen. Det såg ut som om den första perioden skulle bli mållös men 11.55 in i perioden fick HV71 chansen i powerplay. Då klev lagkaptenen Chris Abbott fram och gjorde 1-0 till HV71. Matchen innehöll väldigt många utvisningar och det var just HV71:s spel i powerplay som fällde avgörandet den här kvällen och bara några minuter efter Abbotts 1-0 fick laget en ny chans i numerärt överläge.  Och powerplayspelet hade knappt hunnit börja innan Martin Thörnberg gjorde 2-0 till HV. Sheffield reducerade några minuter senare till 2-1 genom Robert Dowd. Men närmare än så kom inte engelsmännen den här kvällen.

I början på den tredje perioden var det dags för ett nytt powerplaymål. Martin Thörnberg sköt och Teemu Laine satte returen till 3-1. Strax därefter var förstakedjan, med Thörnberg, Laine och Abott, framme ännu en gång när Chris Abbott gjorde 4-1 och satte förmodligen spiken i kistan. Mattias Tedenby gjorde 5-1 i powerplay när han satte en retur från Ervins Mustokovs. Sheffield fick i slutet av matchen ett tröstmål när Robert Dowd gjorde sitt andra mål för matchen.

Segern var HV:s andra i CHL:s gruppspel vilket innebär att laget går upp i ledning i gruppen. Dock med en match mer spelad än Red Bull Salzburg. Nästa match i gruppen spelas 7 september när HV möter Salzburg på bortaplan.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.