Cibicki säker:”Vi stannar kvar i allsvenskan”

I den 62:a minuten fick Pawel Cibicki bollen av Tommy Thelin, fintade bort en Elfsborgsförsvarare och satte iskallt matchavgörande 1-0 till J-Södra. Det var J-Södras skyttekungs nionde mål den här säsongen.
– Jag får bollen av Thelin och utmanar min mittback och sen lägger jag bara in den mellan benen på målvakten, säger målskytten.

J-Södra gjorde en stark andra halvlek och tog tre viktiga poäng i jakten på nytt allsvenskt kontrakt. Det var en skön seger för laget som haft en tuff vecka med förlust mot Malmö i allsvenskan, förlust mot Vänersborg i Svenska Cupen och disciplinnämndens dom om skandalmatchen mot Östersund där Östersund tilldömdes segern med 3-0.
– Det visar på vilken styrka vi har i laget vilken moral vi har. Alla jobbar för varandra och vi bryr oss inte vad som händer. Vi går ut och gör en riktigt bra match och vinner med 1-0.
Har de senaste tidens dåliga resultat och beslutet från disciplinnämnden påverkat?
– Nej det är inget vi tänker på. Jag tycker inte vi har gjort några dåliga matcher senaste tiden. Vi spelar 1-1 mot Göteborg, vinner med 5-1 mot Falkenberg och torskar mot Malmö, som är ett topplag. Förlusten mot Vänersborg en felräkning vi kör på bra hela tiden och idag får vi utdelning och vinner med 1-0.
Hur skönt är det att gå in i ett landslagsuppehåll och ha bra avstånd ner till kvalstrecket?
– Det är viktigt .Klart det är en lättnad. Men jag tvivlar inte, vi kommer stanna kvar i allsvenskan. Det tvivlar jag inte alls på, säger Cibicki.

J-Södras stjärna har blivit uttagen i både Sveriges och Polens U21-landslag. Men vilket landslag han kommer att spela för vill han inte säga.
– Jag har vart aktuell för båda två men imorgon kommer alla få veta. Det har inte vart ett enkelt beslut, fotboll ska vara kul, men att få ta ett sånt här svårt beslut det trodde jag inte jag skulle behöva. Jag var tvungen att ta ett beslut och det var inte enkelt. Det lättaste hade varit att jag spelat för båda men det går inte.
Så är det Sverige du väljer?
–Det får du se imorgon, säger Cibicki.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.