ÖFK: Vi krävde inte 0–3

Östersund tilldömdes en 0–3-seger efter skandalmatchen mot Jönköpings Södra. I sitt beslut skrev disciplinnämnden att ÖFK yrkat på ett 0–3-resultat, något som klubben nu själva dementerar. 

Beslutet kom som en chock i förra veckan. Efter skandalmatchen mellan Jönköpings Södra Östersund på Stadsparksvallen 15 augusti där en huligan attackerade gästernas Aly Keita valde disciplinnämnden att ge gästerna segern med 0–3. 

Detta trots att matchen bland annat avbröts vid ställningen 1–1 och att personen som attackerade Keita inte var supporter till något av lagen. 

I sitt beslut skrev disciplinnämnden att Östersund yrkat på en 0–3-seger. Men det är något som klubben nu dementerar i ett långt inlägg på sin egen hemsida

ÖFK skriver i stället att klubben rekommenderade nämnden att besluta sig för att använda en annan paragraf, vilken hade kunnat innebära ”att det då hade slutat 1-1 och ev. böter för J-Södra”.

Klubben skriver i sin slutsats av ärendet att ”som Riksombudet skriver, att det inte finns någon felande part varken ÖFK eller Jönköping Södra, i denna händelse är för oss obegripligt. Det var ingen naturkatastrof som inträffade. Vi anser att hanteringen hade kunnat skötts mycket bättre. Därför anser vi att Jönköping Södras utförande säkerhetsarbete var underkänt och detta ska ligga till grund för disciplinnämndens beslut i frågan.” 

Den här artikeln har även publicerats på JKPGLive.se.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.