Lantz: ”Goda förhoppningar att få beslutet ändrat”

Efter skandalmatchen på Stadsparksvallen för två veckor sedan beslutade disciplinnämnden att ge segern till Östersund med 3-0. Det väckte stärka åsikter runtom i Sverige. Nu har J-Södra meddelat att klubben överklagar disciplinnämndens beslut till besvärsnämnden. J-Södras ordförande Sune Lantz säger till JKPG LIVE att det var ett beslut som gick snabbt att fatta för styrelsen.
– Vi hade ett styrelsemöte igår och var alla enhälliga om att vi skulle överklaga. Det gick väldigt kvickt. Vi ska överklaga beslutet till besvärsnämnden för vi tycker inte det har gått rätt till. Allting har ju kommit till av att man hänger upp frågan på att han är en supporter till J-Södra. Men det är han ju inte.
– skäl kan man döma 1-1. Rättsväsendet har gått ut med att han inte är supporter till något av laget och angriparens advokat har bekräftat att det var spelrelaterat. Och då har man skäl till att det ska bli 1-1 i matchen. Det märkligt att disciplinnämnden kan bedöma eller säkra att han är en supporter till oss. De gör det baserat på ett resonemang, säger Lantz.

Beslutet hamnar nu på besvärsnämndens bord och Sune Lantz tycker att det finns goda chanser att beslutet hävs och matchen slutar 1-1.
– Jag tror de är ganska goda chanser att få beslutet ändrat eftersom fakta föreligger. Det är väldigt underligt om fakta inte gäller i vårt rättssystem i ett sånt här sammanhang.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.