Nu tränar Cajtoft med boll igen: ”Saknat det”

Rehabträningen för skadade J-Södraspelaren Anton Cajtoft går framåt. Målvakten har äntligen fått känna på boll igen.
   – Man har saknat det, säger Cajtoft.

Det var redan i Allsvenskans tredje omgång som Jönköpings Södras Anton Cajtoft skadade sig. Målvakten ådrog sig en allvarlig knäskada, vilken innefattade en främre korsbandsskada, inre sidoledbandsskada och en inre meniskskada.

Tidigt stod det klart att U21-landslagsmannen skulle missa resten av säsongen.

Nu, ett par månader efter skadan, kan Cajtoft trots allt ge lite positiva besked kring sin rehabilitering.

– Det går framåt. Det känns jättebra. Det är liksom man har börjat komma in lite nu. Några faser. Man kan säga att jag är i fas två av rehaben där man börjar testa på jogging, hoppa lite och slå väldigt lätta passningar, säger Cajtoft.

– Man får känna lite på boll, lite förflyttningar och så. Ur min aspekt har det varit lite för länge utan boll. Jag har nästan aldrig varit ifrån fotbollen så lång tid någonsin. Man har saknat det.

Samtidigt är Cajtoft medveten om att det inte kommer bli något mer spel i år. Det innebär å andra sidan att målvakten inte heller behöver stressa för att komma tillbaka i spel, säger målvakten.

Dessutom har ersättaren Damir Mehic gjort bra insatser mellan stolparna, vilket har hjälpt J-Södra till en relativt stabil tabellplacering.

– Jag tycker att han [Mehic] och hela laget har presterat riktigt bra. Jag gläds med grabbarna. Jag känner att jag absolut är en del av laget även om jag inte spelar, säger Cajtoft.

– Jag vet att det här är en kort period av min fotbollskarriär. Jag kommer komma tillbaka till laget och bidra.

Den här artikeln har publicerats på JKPGLive.se.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.