Tvingades sluta – nu förstärker han Black Wings-båset

Han tvingades avsluta spelarkarriären på grund av skada. Men Marcus Ljungqvist blir kvar inom hockeyn. Den tidigare Black Wings-spelaren kliver nu in i klubbens bås som assisterande tränare.

Marcus Ljungqvist har tillhört Black Wings HC i två säsonger. Men spelaren tvingades efter förra säsongen avsluta spelarkarriären på grund av skador.

Men Ljungqvist blir kvar inom hockeyn. Black Wings HC meddelar på tisdagen att Ljungqvist kliver in i båset som assisterande tränare.

– Jättekul att få vara kvar och träna detta härliga gäng, det är självklart tråkigt att jag inte kan spela mer men jag ser fram emot att få dela med mig av min kunskap inom ishockeyn på ett taktiskt sätt istället, säger Ljungqvist i ett pressmeddelande.

Black Wings HC:s huvudtränare Gabriel Ulvenhag:

– Marcus är en bra kille som har samma tänk angående hockey som oss andra ledare. Han är en lugn kille som man lyssnar på, han kommer bli en klockren ledare. Han kommer som sagt gå in som assisterande vilket gör att vi under matcher kan dela upp våra ansvarsområden lite mer vilket bara är positivt för både ledare och spelare.

Den här artikeln har även publicerats på JKPGLive.se.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.