Highlanders siktar mot Superettan – inleder mot topplag

I kväll gör Wetterbygden Highlanders säsongens första träningsmatch. Laget ställs mot tuffast tänkbara motstånd när Basketliga-laget Nässjö står för motståndet.
   – Det är väl inte vår agenda att åka ut och vinna, säger Highlanders coach Dennis Aulander.

Basketettan-laget Wetterbygden Highlanders har varit i träning i omkring två veckor. I kväll gör laget säsongens första match när Nässjö Basket bjudit in till träningsmatch i sporthallen i Nässjö.

Laget har en trupp på 19 spelare varav 13 har tillkommit efter föregående år.

För Highlanders handlar kvällens match om betydligt mer än att göra ett bra resultat på resultattavlan.

– Vi har naturligtvis mycket arbete och lång väg kvar. Men jag tror grabbarna är sugna på att sätta igång matchspelandet. För oss är det inte viktigaste resultatet utan det är att få så mycket svar som möjligt om var vi befinner oss, säger Highlanders coach Dennis Aulander till Jmini.

Kvällens match ser på förhand ut att bli tuff för Highlanders. Nässjö spelar i Basketligan (Sveriges högst division) och gick förra året till kvartsfinal i SM-slutspelet.

– Raúl Jiménez, deras coach, är kanske en utav de bästa i Basketligan. Det är väl inte vår agenda att åka ut och vinna över Nässjö. Vi är tacksamma att vi får chansen att spela matcher likt denna. Det kommer ge oss svar för att vi ska kunna bygga vidare, säger Aulander.

Det är en bra bit kvar tills säsongen drar i gång. Men vad har ni för mål med säsongen?

– Förväntningarna är att vi ska vara med och aspirera på fjärdeplatsen i grundserien till Jul. Kommer vi topp-4 spelar vi i Superettan efter Jul. Det är en klart rimlig målsättning. Men det finns lag i vår serie som absolut får anses som tuffast tänkbara motstånd, säger Aulander.

Vad är din åsikt rent generellt om basketen i Jönköpingsområdet? Här finns trots allt klubbar som Wetterbygden, Brahe Basket och Nässjö.

– Jag kan inte svara på vad Bankeryd, Brahe eller Nässjö har på sina agendor. Vad Wetterbygden har på sin agenda är klart. Vi sneglar uppåt i seriesystemet med vårt damlag. På herrsidan håller vi på att bygga upp någonting. Vi siktar på den där fjärdeplatsen, säger Aulander.

– Vi är inte en verksamhet som är i gång bara för att det är roligt. Vi har krav och förväntningar på oss själva. Det stimulerar oss alla.

Den här artikeln har även publicerats på JKPGLive.se.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.