Brithén: ”Vi för spelet”

HV71 besegrade Frölunda med 4–3 efter straffar. Laget stod för en bra insats mot SM-vinnarna, säger centern Ted Brithén. 
   – Vi för spelet i många delar, säger Brithén.

HV71 såg ut att hålla nollan mot Frölunda i en träningsmatch hemma i Kinnarps Arena på söndagen. 

Tidigt i den tredje perioden satte Martin Thörnberg 2–0 och segern såg närmast säker ut. Men i hockey går det fort. 

Efter 60 minuter stod det 3–3 på resultattavlan och matchen gick till förlängning. Extraperioden blev mållös. I stället kunde HV dra det längsta strået i den efterföljande straffläggningen. 

HV71 vann därmed den tigtha och tuffa matchen mot fjolårssäsongens SM-vinnare. 

– Alla matcher vill man vinna oavsett vad. Det här är en hård träningsperiod fortfarande. Man spelar de här träningsmatcherna för att lära sig bli bättre på vad man behöver förbättra Det är alltid bra med en sådan här match att få ett kvitto på var vi ligger, säger HV:s Ted Brithén till JKPG Live/Jmini efter matchen. 

– Jag tycker vi håller oss bra till våra grunder i dag och det är därför vi för spelet i många delar mot ett av de spelskickligaste lagen i serien. Det får vi se som positivt.

Brithén gjorde matchens första mål. Hans kedjekamrater Martin Thörnberg och Pär Arlbrandt gjorde övriga HV-mål. 

– Vi har alla spelat med varandra tidigare i olika konstellationer. Vi vet att vi hittar varandra alla tre. Vi är bra på att spela hockey. Då brukar man kunna öppna upp det och skapa lägen. Det är kul att alla fick göra mål, säger Brithén.

Den här artikeln har även publicerats på JKPGLive.se.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.