HV-stjärnan inför SHL-starten: ”Är på god väg”

Kinnarps Arena var välbesökt under söndagen då HV71 anordnade den årliga HV-dagen. Som avslutning på festligheterna spelade HV71:s A-lag en träningsmatch mot SHL-rivalen Frölunda HC.

Efter ha tappat en 2–0-ledning i slutperioden gick hemmalaget till sist segrande ur striden med 4–3 efter straffar. Med bara drygt två veckor kvar till seriepremiären var vinsten över SM-vinnarna ett bra formbesked, säger HV-stjärnan Martin Thörnberg.

– Just kvittot att man får se att man sätter de här grejerna man tränat på under försäsongen. Det är viktigt, säger Thörnberg till JKPG Live efter matchen.

– Jag tycker det känns som vi snäppat upp det lite varje vecka. Känns som vi är på god väg.

Thörnberg gjorde ett av HV:s tre mål under ordinarie matchtid. Kedjekamraterna Ted Brithén och Pär Arlbrandt gjorde de andra två.

– Jag tycker det kändes bra. Vi hittar varandra bra. Jag tycker att när vi fick lägen var vi effektiva, säger Thörnberg.

Själva matchen var betydligt hetare än vad publiken normalt brukar bjudas på under en träningsmatch.

Båda lagen smällde på i duellerna och det var stundtals heta känslor nere på isen.

– Det var en intensiv match. Det var fart hela vägen. Man känner i kroppen att man är rätt mör. Det var intensivt och det smällde på. Båda lagen körde. Vi tog ett rejält kliv från förra matchen [mot Malmö Redhawks], säger Thörnberg.

– Jag tycker vi är värda att vinna med tanke på hur vi spelar.

Den här artikeln har ursprungligen publicerats på JKPGLive.se.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.