Tim Edberg total trea på SM

Tim Edberg blev trea totalt i motocross-SM. På den sista deltävlingen i Uddevalla i helgen kom Edberg tvåa vilket räckte till en tredjeplats totalt.

Tävlingen kördes på Uddevallabana och var i superskick. Det var inget kval denna tävling utan killarna rullade ut på grinden så som dom låg totalt inför tävlingen så Tim började som trea. 

I det första heatet fick Tim en mindre bra start och var runt tia ut från starten. Men Edberg lyckades köra upp sig rejält i heatet och kunde till slut säkert ta en tredje plats i mål. 

Inför sista heatet var det riktigt spännande. Edberg låg på en tredje plats. 28 poäng från förstaplatsen och fyra poäng från andraplatsen. Han hade ett avstånd på 26 poäng ner till fjärdeplatsen och var därmed klar för en tredjeplats.

En likadan start som i det första heatet gjorde att Tim inte gav sig själv dom bästa förutsättningarna. Tim gjorde igen ett fantastiskt bra race med snabba varvtider satte sitt snabbaste varv på näst sista. Tim körde upp sig till tredjeplats igen in i mål.  Han som låg tvåa inför heatet vann heatet så det blev ingen andraplats totalt. Men en andraplats i hela tävlingen.

Det har var Tims första säsong på stor hoj och har varit fantastisk för hans utveckling målet är att kunna spetsa till det inför nästa säsong.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.