Nya banor i årets LöpRallarn

På söndag 11 september arrangeras femte upplagan av tävlings- och motionsloppet LöpRallarn. Nytt för i år är att hela arrangemanget, med både start och mål är placerat vid Bottnaryds IP. 

De tidigare upplagorna av LöpRallarn har haft start vid Hallbystugan och mål vid Bottnaryds IP. I år kommer både start och mål att ske vid Bottnaryds IP.

– Vi gör detta som ett led i att försöka få loppet att växa, med både nya banor samt klasser för alla åldrar, hälsar Tomas Pettersson Hjelmkvist från tävlingsledningen.

LöpRallarn är minstingen i Rallarloppsfamiljen, till skillnad från både Rallarloppet på skidor och CykelRallarn som är bland de största loppen i Götaland i sina respekive grenar.  

Nya distanser
Nu väntar helt nya banor där distanserna är 15 km eller 5 km, samt korta varianter för de yngsta mellan 1-2,5 km. Tävlingens huvudklasser är herr- och damklasserna över 15 km. De nya banorna bjuder på mycket fin löpning i vacker natur, där den gamla järnvägsbanvallen har gett namnet Rallarloppet naturligtvis är med även i årets variant av LöpRallarn. 

Bli årets ”Rallare-2016”
LöpRallarn avslutar nu också Rallarloppsåret, där Rallarloppet på skidor efter snöbrist, till slut kunde genomföras som en reservvariant 13 mars och där CykelRallarn kördes i strålande sommarväder 5 juni. För de som genomför alla tre Rallarloppen över de längre distanserna under ett och samma år, föräras med den speciella Rallarmedaljen och kan sedan även titulera sig ”Rallare-2016”. 

Hela Rallarloppskonceptet är ett samarrangemang mellan IF Hallby SOK och Bottnaryds IF.

-Det fina sommarvädret håller ju i sig vilket innebär bästa förutsättningar och det går bra att anmäla sig fram till start, säger Tomas Pettersson Hjelmkvist.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.