3-0 seger för Mariebo borta

Mariebo besegrade Smedby på bortaplan.
Ellen Toivio, Imreli Jonsson och Amanda Roos testade tre långskott som låg bakom segern.
Nu skuggar Mariebo topplagen i tabellen.

Stekhet och konstgräsplan gjorde att det skulle gå rappt på mattan i Norrköping när Mariebo gästade Smedby.

Men någon större historia skulle inte skriva när tjejerna från Jönköping tog med sig alla poäng hem.

Trögstartat
Första halvleken stod sig dock jämn och 0-0 på tavlan var ett rättvist resultat då Mariebo inte riktigt kom upp i sin normala standard.
– Vi kommer inte igång i första halvlek, lite sena i tanken och i löpningarna. De är farligare trots att vi har bollinnehavet, sade Mariebos tränare Christian Blick som tyckte att resultatet i första halvlek speglade matchbilden.

Individuella prestationer
Men i den andra halvleken la Mariebo in en extra växel när Ellen Toivio gjorde 1-0, Irmeli Jonsson utökade till 2-0 innan Amanda Roos fastställde slutresultatet 3-0.

Noterbart var att alla tre målen kom på distansskott.
– Vi visar att vi är ett stabilt lag när vi spelar tillsammans, men även de individuella kan bli viktigt och det visade målskyttarna idag.

Skuggar topplagen
I och med segern fortsätter Mariebo att skugga serieledarna Böljan och Vadstena som bara ligger en poäng före på andraplats.
– Jag tror inte Böljan kommer att tappa serieledningen, men vi gör vad vi kan göra och det är att ta nästa match hela tiden, sade tränaren.

Inför framtiden handlar det om att fortsätta jobba hårt.
– Vi kan mer, det gäller att fortsätta på självförtroendet, ingen kommer att bjuda oss på något, avslutar Christian Blick.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.