NFL-meriterad tränare till Jönköping Spartans

Jönköping Spartans damlag har gjort klart med ett tungt nyförvärv. Den NFL-meriterade fystränaren Kristian Thalin kommer under höst och vinter hålla i lagets styrketräning.

Efter sin debutsäsong i damernas division 1 där Jönköping Spartans var nära att nå slutspel försöker laget nu ta nästa steg i utvecklingen.

Och på tisdagen presenterade laget ett tungt nyförvärv.

Den NFL-meriterade fystränaren Kristian Thalin kommer under höst och vinter hålla i lagets styrketräningar där fokus kommer ligga på att förebygga skador, träna funktionellt och inrikta träningen på individuellt efter varje spelares förutsättningar och position.

– Efter att ha arbetat med några av världens bästa tränare och atleter så har jag lärt mig att oavsett idrott eller kön så har alla en sak gemensamt och det är passion, säger Thalin i ett pressmeddelande.

– Jag valde att börja arbeta med Spartans damlag för att jag kände att både passionen och viljan att bli bäst fanns där redan från första mötet med laget.

Thalin var under säsongen 2009/10 assisterande fystränare till NFL-laget Arizona Cardinals. Han har även jobbat med spelare i Philadelphia Eagles, New York Jets och New England Patriots.

Spartans hade inför förra säsongen precis tillräckligt med spelare för att få ihop ett lag. Men efter debutsäsongen har damlaget växt i popularitet. I dagsläget har laget 43 spelare.

Målet för nästa säsong är att ta sig till slutspel.

– Det är en ren och skär fröjd att få jobba tillsammans med det här laget. Många av de nya tjejerna har kommit in och lyft laget rejält, säger Fredrik Bengtsson, huvudtränare i Spartans.

Den här artikeln har även publicerats på JKPGLive.se. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.