Jönköping kan ro hem ett nytt idrottsevenemang

Jönköping kan ro hemma ännu ett idrottsarrangemang av klass. Nu står det klart att Sveriges Akademiska Idrottsförbund (SAIF) ställer sig bakom Jönköpings förslag att ansöka om att få arrangera Europamästerskapet i rodd 2019.

Representanter från Destination Jönköping och Jönköpings Roddsällskap presenterade under söndagen för SAIF:s förbundsstyrelse att Jönköping vill arrangera Europamästerskapet i rodd 2019. Sveriges Akademiska Idrottsförbund (SAIF) ansvarar för ansökan om mästerskap på denna nivå. Det europeiska studentidrottsförbundet, European University Sports Association (EUSA), beslutar sedan vilka länder som får evenemangen.

Arrangeras i september 2019
Förbundsstyrelsen ställde sig bakom en ansökan enligt det förslag som presenterades och senast den 20 oktober skall ansökan nu lämnas in till det internationella förbundet. Den 11 november beslutas om vilket land som får arrangera mästerskapen. Bakom ansökan står Jönköpings Roddsällskap, Huskvarna Roddsällskap, Destination Jönköping och Jönköping University. Om Sverige och Jönköping får arrangemanget är inriktningen att genomföra tävlingarna den 17-22 september 2019.

– Ett mästerskap i Jönköping ligger helt i linje med det strategiska arbete som syftar till att stärka Jönköping som en naturlig arena för evenemang på vattnet, skriver Destination Jönköping i ett pressmeddelande.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.