Stjärnan återvänder till HV71

Erik Christensen är tillbaka i HV71. Klubben gick ut med att centern var klar genom en bild på den kanadensiska stjärncenterns tröja med nummer 24 på Twitter.

– I Erik får vi en av SHL:s skickligaste spelare och det känns fantastiskt kul att han väljer att komma tillbaka till HV71, säger HV71:s sportchef Johan Hult.
– Vi har hela tiden haft en tät dialog med Erik och gjort tränings- och rehabiliteringsprogram för honom. Nu är han återställd från de problem han drogs med och kommer att lyfta vårt lag ytterligare.

Christensen kom till HV under säsongen 2013-2014 och gjorde stor succé. Kanadensaren gjorde en ännu bättre säsong året efter då han gjorde 44 poäng på 46 matcher. Förra säsongen blev dock delvis förstörd på grund av skador, bland annat en ryggskada, som gjorde att Christensen inte spelade särskilt mycket. Under sommaren har han vart hemma i Kanada för att återhämta sig och det har länge spekulerats om en comeback i HV71. Nu är det alltså klart att han är återvänder till klubben.
– Jag känner mycket för klubben och har tillsammans med min familj trivts väldigt bra i Jönköping. Jag känner mig bra tränad och ser fram emot att ansluta till laget, säger Erik Christensen.

På grund av skatteskäl kan Christensen inte ansluta till HV71 förrän den 5 oktober.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.