JIK tar ställning – bär regnbågsfärgat

JIK:s damlag kommer i år att bära en regnbågsfärgad kaptensbindel för att belysa människors lika värde. 
   – Jag känner mig ärad och stolt, säger kaptenen Emelie Rosén.

I eftermiddag spelar JIK:s damlag premiärmatch i Allsvenskan. Då kommer lagets kapten Emelie Rosén bära en regnbågsfärgad kaptensbindel på sin vänstra arm.

– Jag känner mig ärad och stolt. När frågan kom upp var det en självklarhet. Symbolen står för så många bra och viktiga saker. Känns superkul att vårt lag får chansen att visa upp det, säger Rosén i ett pressmeddelande.

För JIK:s hemsida utvecklar kaptenen vad symbolen betyder för laget.

– Den står för så mycket visdom som alla människors rätt till lika kärlek oavsett hur den ser ut. Jämställdhet, som vi kan relatera till kvinnors rätt att idrotta på samma nivå som män och på lika villkor. Människor lika värde oavsett kön, etnicitet, religion mm. I vårt fall står den också för kärlek till vår idrott, innebandyn.

När JKPG Live/Jmini i samband med den årliga prideparaden skickade ut en enkät med frågan om vilka klubbar som skulle delta svarade JIK att de inte hade hittat en lösning för hur de skulle kunna arrangera ett deltagande.

Klubben meddelade också att de vill aktiva och engagerade i samhällsutvecklingen.

– Vi har i vår värdegrund, stadgar och policys en tydlig grund och ambition i att vår verksamhet ska vara öppen och inbjudande för alla, skrev föreningens vice ordförande, Dan Nordlöf, i ett mailsvar till JKPG Live/Jmini.

Den här artikeln har även publicerats på JKPGLive.se.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.