Premiärsuccé för JIK: ”Vi har tålamod”

JIK:s herrar inledde den Allsvenska säsongen med en 1–4-seger borta mot Craftstaden på lördagen. 
   – Vi vinner även om vi inte har vår bästa match, säger JIK-coachen Niklas Pålsson.

Innebandy-säsongen drog i gång på allvar på lördagen när JIK:s herrar gästade Craftstaden.

Och det var hemmalaget som började bäst. Efter den första perioden ledde Craftstaden med 1–0.

Men JIK skulle höja sig.

Efter 40 minuter stod det i stället 1–2 till gästerna. Martin Glimberg kvitterade efter drygt fyra minuter innan Otto Weidman kunde sätta ledningsmålet på straff.

– Vi lyfter oss efter första perioden. Vi är inte jättenöjda med den kan man lugnt säga. Samtidigt känner vi inte oss stressade heller, säger JIK:s tränare Niklas Pålsson till JKPG Live/Jmini efter matchen.

– Vi har tålamod och vi vet att det kommer komma. I den andra perioden böjar vi vinna dueller och slutar slarv kring mittplan. Det lönar sig.

I den sista perioden kunde JIK göra såväl 1–3 som 1–4. Precis som i mittenperioden var det firma Glimberg-Weidman som stod för målskyttet.

– Vi rullade på tre formationer och de rullade på två. Det märks i tredje att vi har en helt annan ork. Vi vinner även om vi inte har vår bästa match, säger Pålsson som ser segern som ett positivt avstamp inför resten av säsongen.

– Vi vinner även om vi inte har vår bästa match. Alla vet att vi har större potential. Att man kan vinna premiären när det är mycket nerver visar att vi är väldigt starka. Det trycker jag att vi ska ta med oss inför framtiden. Vår lägstanivå är bra.

Den här texten har även publicerats på JKPGLive.se.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.