Jönsson: Säsongen som bygger HV:s framtid

Det kommer inte bli guld. Men HV-fansen kan trots allt känna sig positiva inför den kommande SHL-säsongen, skriver Jminis Adam Jönsson. 

Det var väl egentligen inte någon som var förvånad när HV71 förra året fick respass efter fyra raka förluster mot Skellefteå i kvartsfinalserien.

Och efter sommarens uttalande om att klubben inte satsar på SM-guld förrän om tidigast ett par år fanns det inte särskilt stora förhoppningar inför den kommande säsongen.

Men det finns ändå en del som pekar på att den här säsongen kan sluta betydligt mer positivt jämfört med fjolåret.

Laget har gjort sig av med en hel del spelare och ersatt dem med yngre förmågor. Det är ett smart sätt att bygga inför framtiden.

Visst, det saknas lite spets som de verkliga toppklubbarna besitter. Men efter beskedet att Erik Christensen stannar ytterligare ett år i klubben ser det trots allt lite ljusare ut. Så sent som i förra veckan saknade HV en riktigt vass center för att komplettera truppen. Den pusselbiten är nu på plats.

Lagets yngre spelare har blivit ett år äldre och Johan Lindbom har fått två rutinerade tränare i Stephan ’’Lillis’’ Lundh och Nicklas Rahm vid sin sida.

HV71 kan utmana toppklubbarna när laget spelar sin bästa hockey. Under träningsmatchen hemma mot Frölunda bjöds publiken på ett rappt och hungrigt lag som såg ut att spela med betydligt mer energi än under fjolårssäsongen.

Men över en hel säsong kommer klubben få svårt att hålla jämna steg med lag som Skellefteå och Frölunda. De är helt enkelt för bra.

Samtidigt ser den tänkbara startuppställningen bra ut med SHL-mått mätt. Det finns kvalitet i årets uppsättning av HV71. Lägg därtill att det står en talangfull skara spelare redo att fylla de luckor som uppstår under säsongen med skador och avstängningar.

Det kommer inte bli något guldfirande i Jönköping i år. Men det här kan mycket väl bli säsongen som ger HV71 den harmoni och stabilitet som klubben behöver.

Den här texten har även publicerats på JKPGLive.se.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.