Målvaktsstjärnan om succéstarten: ”Grymt bra försvarsspel”

LINKÖPING. HV71 vann SHL-premiären borta mot Linköping med 1–3. En av matchhjältarna blev målvakten Fredrik Pettersson-Wentzel som motade 19 av 20 skott.
   – Vi spelar grymt bra försvarsspel, säger Pettersson-Wentzel.

Det såg på förhand ut att bli en tuff uppgift för HV71. Linköping borta i SHL-premiären och de flesta hade kanske tippat en hemmaseger.

Men i stället var det gästerna som skulle övertyga och vinna med 1–3. Framåt nätade Simon Önerud, Martin Thörnberg och Oscar Sundh.

Bakåt spikade Fredrik Pettersson-Wentzel nästan igen fullständigt. HV-målvakten tvingades bara kapitluera en gång under den andra perioden.

Sammanlagt motade ’’Pw’’ 19 skott.

– Hade någon satt 1–3 innan matchen hade jag tagit det direkt. Annars tycker jag vi spelar grymt bra försvarsspel, säger Pettersson-Wentzel till efter matchen.

– Vi har pratat mycket försvarsspel och att vi ska sätta press över hela banan. Nu vet vi vad vi kan. Nu finns det ingen anledning att inte göra det varje match.

Segern gav HV rejäl medvind inför de kommande tre matcherna mot Växjö, Frölunda och Skellefteå, tre förmodade topplag.

– Det hade varit tufft att åka och få stryk och så vet man att man har de där tre lagen efter det här. Jättebra kvitto för oss att vi kan vinna en av de tuffaste bortamatcherna på hela säsongen på ett så pass övertygande sätt, säger Pettersson-Wentzel.

Den här artikeln har även publicerats på JKPGLive.se.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.