Målsprutan: ”Mycket lättare att lyckas själv när hela laget lyckas”

Martin Thörnberg var, precis som under hela försäsongen, en av HV71:s målskyttar när laget på onsdagen besegrade Linköping med 1–3 på bortais i SHL-premiären.

HV:s nummer 10 satt 0–2 i powerplay under den andra perioden. Men även om Thörnbergs mål blev matchavgörande valde stjärnan att hylla lagspelet framför sin egen insats.

– Det är mycket lättare att lyckas själv när hela laget lyckas. Vi har ett bra powerplay så vi vet vad vi ska göra, säger Thörnberg.

– Vi jobbar väldigt bra ihop vi som spelar. Vi har en plan vad vi ska göra på isen. Det känns som alla följer det till 100 procent.

I särskilt den andra perioden visade HV stora kvaliteter offensivt när laget i praktiken parkerade i offensiv zon, en rejäl skillnad mot framför allt förra säsongen.

– Det var ju så vi ville spela förra säsongen med. Men det satt inte riktigt. Men det var turbulent och vi fick inte arbetsro att sätta spelsystemet, säger Thörnberg.

– Nu har vi verkligen fått lugnet och fått nöta och nöta. Nu gäller det att fortsätta. Det här är bara en match.

HV har ett tufft spelschema inledningsvis. Förutom gårdagens match mot Linköping väntar Växjö, Frölunda och Skellefteå i de inledande omgångarna.

– Det är skönt att få ett kvitto att vi är på rätt väg. Vi kan bli bättre men vi ska vara väldigt nöjda med matchen i dag. Det är ett tufft spelschema nu i början. Men vi gillar utmaningar och det är en bra utmaning för hela laget, säger forwardsstjärnan.

På lördag väntar Växjö på bortais. Och Thörnberg har segerreceptet klart.

– Det handlar om att fortsätta på det vi gjorde i dag. Träna bra och hålla formen och komma in med samma inställning som i dag, säger Thörnberg.

Den här artikeln har även publicerats på JKPGLive.se.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.