Lundgren om beslutet:”En seger för oss och svensk fotboll”

J-Södra får rätt i sin överklagan om beslutet i skandalmatchen på Vallen mellan J-Södra och Östersund. Besvärsnämnden ändrar beslutet från 3-0 till Östersund till 1-1. Ett beslut som klubbchefen, Kjell Lundgren, är väldigt nöjd med.
– Det är en seger för oss och för svensk fotboll, säger han.

Matchen mellan J-Södra och Östersund avbröts med minuter kvar att spela när en ung man sprang in på planen och attackerade Östersunds målvakt, Aly Keita. Matchen avbröts och ärendet hamnade hos disciplinnämnden. DN beslutade att matchen skulle sluta 3-0 till Östersund, ett beslut som J-Södra valde att överklaga till besvärsnämnden. Nu har besvärsnämndens beslut kommit och går på J-Södras linje och ändrar beslutet till att matchen ska sluta 1-1.
– Vi är jätteglada för det. De har gått nästan helt vår på linje och vårt överklagande. Det känns bra, det har vart ett par veckors väntan, och det har vart en osäkerhet. Detta är en seger för oss och svensk fotboll, säger J-Södras klubbchef Kjell Lundgren.

Östersund kan överklaga beslutet till Riksidrotssnämnden men det är inget som Lundgren oroar sig för eller tänker på.
– Nej ingen aning. Jag funderar inte på det just nu. Det är deras beslut som de får ta, men de måste ju få prövningstillstånd för att få överklaga till Riksidrotssnämnden.

J-Södra får nu en extra poäng i jakten på ett nytt allsvenskt kontrakt.
– Det är jätteviktigt, alla poäng är superviktiga så det är kanon, säger Lundgren.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.