Förbundskaptenens Cibicki-hyllning: ‘‘Riktigt, riktigt bra’’

Efter att ha tackat ja till spel med Sverige i stället för Polen fick Pawel Cibicki i början av september chansen i det svenska U21-landslaget inför EM-kvalmatcherna mot Kroatien och Spanien.

Och det blev succé direkt. Jönköpings Södra-forwarden, på lån från Malmö FF, gjorde mål i debuten när Sverige kryssade mot Kroatien.

Insatserna i den blågula landslagsdressen gjorde att Cibicki även kommer delta i matcherna mot Estland (6 oktober) och Kroatien (10 oktober). Forwarden presenterades tillsammans med den övriga U21-truppen under en presskonferens på tisdagseftermiddagen.

– Matchen mot Kroatien var riktigt, riktigt bra. Sedan tyckte jag han var blekare mot Spanien. Där var vi blekare som lag över huvud taget och han var inte med i spelet. Sedan gör han ett gott jobb defensivt. Han har ofta som ansvar att ta bort deras defensiva mittfältare. Där är han lojal i sitt arbete, säger U21-landslagets förbundskapten Håkan Ericson.

Vad säger du om Cibickis säsong i J-Södra?

– Generellt har han gjort en jättebra säsong. En smart spelare, duktig på att hitta fria ytor och på att avsluta. Han är även duktig i sitt passningsspel, säger Ericson.

– Sedan är det vissa matcher där han varit mer osynlig och vissa matcher där han varit framträdande. Så är det väl första året man spelar ordinarie i ett lag. Med tanke på det så tycker jag att han gjort en överraskande bra säsong, säger Ericson.

Inför de två avslutande EM-kvalmatcherna har Sverige allt i egna händer. Kroatien leder gruppen, två poäng före Sverige men med en match mer spelad. Ett poäng bakom Ericsons landslag jagar Spanien.

Två segrar innebär avancemang till ett nytt EM-slutspel och chans att försvara guldet från 2015.

Och det finns en faktor som talar för att Sverige klarar av att ta sig till turneringen i Polen nästa sommar.

– Det är ett obesegrat landslag som går in i de här två matcherna. De har inte förlorat på två år och sammanlagt 13 matcher sedan de bildades, säger Ericson innan han lägger till:

– Men det är klart, det är inte mycket värt om vi inte vinner.

Den här artikeln har även publicerats på JKPGLive.se.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.