Blytung J-Södra-förlust i kampen om nytt kontrakt

Det var en inledningsvis ganska tempofattigt och inte särskilt välspelat mellan GIF Sundsvall och Jönköping Södra på lördagseftermiddagen.

Men efter cirka en kvart spelad öppnade matchen upp sig något. J-Södra satte hög press på hemmalaget och kunde störa Giffarna i uppspelsfasen.

Det var också gästerna som skulle få matchens första chans när Pawel Cibicki drog på ett svårt skott utifrån som Tommy Naurin tvingades tippa till hörna.

Men trots att J-Södra var det bättre laget offensivt var det GIF Sundsvall som skulle få jubla. I matchminut 21 tog talangen Peter Wilson vara på bollen efter slarv i gästernas försvar och kunde rulla in 1–0.

Samme Wilson skulle sedan i den andra halvleken punktera matchen fullständigt.

Bara fyra minuter in i den andra akten hamnade 19-åringen helt fri framför Damir Mehic och kunde knoppa in ett inlägg.

J-Södra skulle emellertid replikera blixtsnabbt. Cibicki tryckte in sitt tionde mål för säsongen när han tog tillvara på en snygg klack av Tommy Thelin i straffområdet.

Men det här var Peter Wilsons eftermiddag. Giffarnas forwardstalang satte sin tredje strut för kvällen i anfallet efter J-Södras reducering när han tog sig in framför gästernas mittbackar.

Efter utökningen föll Sundsvall ned något i sina positioner och slog vakt om sina tre poäng. 

J-Södra försökte pressa på framåt, bland annat genom att sätta in Pär Ericsson i stället för Fredric Fendrich. 

Men vändningen uteblev. J-Södra åkte dessutom på ett rött kort när Ericsson drog på sig två gula kort.

Förlusten innebär att J-Södra står kvar på sina 29 poäng när fem matcher återstår. Laget är sju poäng före Helsingborg på kvalplatsen.

Den här artikeln har även publicerats på JKPGLive.se.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.