Mariebo avslutade i stil

Efter en tung vår och stark höst avslutade Mariebo IK seriespelet på söndagen. Det blev till sist en andraplats för MIK efter seger med 3–1 (2–0) mot Vadstena GIF.

En andraplats stod på spel när Mariebo IK tog emot Vadstena GIF på ett höstkallt Stadsparksvallen på söndagen. 

Gästerna låg inför matchen två poäng för det gulklädda hemmalaget. 

Men det var Mariebo som ville mest. 

Hemmalaget tog ledningen redan efter 12 minuter när Ellen Toivio bröt sig igenom gästernas försvar och rullade in 1–0. 

Efter målet tog Mariebo över matchen fullständigt. Hemmalagets tuffa närkampsspel gav utdelning då Vadstena aldrig fick lugn och ro med bollen. 

Innan den första halvleken var över skulle Mariebo även göra 2–0. Den här gången var det Rahwa Mehari Solomun som hittade rätt. 

I inledningen av den andra halvleken höll sig Mehari Solomun framme ännu en gång och satte 3–0. 

Vadstena kunde reducera till 3–1 på straff efter att Evelina Kimmehed rivit ned en spelare i straffområdet. Men närmare än så kom inte gästerna.

– Vi är lite tuffare än dem mentalt, vi är lite snabbare. De är inget dåligt lag men vi gör det som vi pratat om, säger Mariebos tränare Christian Blick.

– Vårt omställningsspel är riktigt bra. Vi lurar upp dem och sedan får vi dem på ytorna bakom. Det såg bra ut.

I och med segern slutar Mariebo på andraplats i Division 1 Mellersta Götaland. Slutplaceringen innebär emellertid ingen chans till avancemang då endast förstaplacerade IF Böljan får möjlighet att kliva upp en division via kval.

– Även om man inte har något att spela för så var andraplatsen viktig för oss. Det var det vi hade som mål idag. Man vill alltid vinna. Det visar vi i dag, säger Blick.

Säsongen är emellertid inte över för Mariebo. Senare i oktober spelar laget hemmamatch i Svenska cupens tredje omgång mot Växjö DFF.

Den här artikeln har även publicerats på JKPGLive.se.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.