Ny innebandyturnering gick av stapeln under helgen

I lördags gick uppstartsturneringen Wettern Cup i innebandy av stapeln i Idrottshuset i Jönköping. Sammanlagt deltog 24 lag i åldrarna 12 till 16 år.

Omkring 210 spelare och tränare passade på att vässa formen inför seriestarten som kommer under de närmaste veckorna. Turneringen är ett samarrangemang mellan Jönköpings Innebandy klubb (JIK) och Bankeryd skid- och motionsklubbs (BSMK) innebandysektion.

– Denna turnering fyller ett tomrum som hittills funnits då det inte finns så många turneringar i vårt område där man har fokus på att spela ihop laget inför säsongen. Så när frågan kom från BSMK så kände vi att nu är det rätt läge att satsa. Vi hoppas att detta skall bli en återkommande turnering där vi kan ge lagen en bra säsongstart. Det blir ju också lite ”one stop shopping” för tränarna då de bara behöver anmäla sig så har de skaffat tre eller fler träningmatcher med färdig plan, domare och sekretariat, säger Christian Lindahl, JIK.

Till nästa säsong så hoppas man att det skall bli lite fler lag anmälda så att man kan genomföra en cup istället och därmed öka på spänningen och samtidigt kunna erbjuda ännu fler jämna och fartfyllda matcher.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.