Tung HV-skalp i rivalmötet

Det var Färjestad som inledde bäst i mötet mot HV71 i Löfbergs Lila Arena på torsdagskvällen. 

Hemmalaget, som haft en tuff inledning på säsongen, kunde sätta 1–0 efter drygt fyra minuter genom Tim Stapelton som höll sig framme i powerplay. 

Men HV71 skulle komma igen. Drygt tio minuter efter ledningspucken hittade Martin Thörnberg rätt för femte SHL-matchen i rad. 

Forwarden tog till vara på en retur framför mål och kunde knacka in sin sjätte puck för säsongen. 

HV71 tog över spelet efter kvitteringen, vilket skulle löna sig. 

Med dryga minuten kvar av den första perioden hittade Adam Almquist forwarden Lias Andersson med en passning i djupled. Andersson förde in pucken i offensiv zon och slog en passning till Christoffer Törngren som elegant gjorde bort Lars Haugen i hemmamålet. 

I den andra perioden var det emellertid Färjestad för hela slanten. Hemmalaget tryckte på och ett 2–2-mål hängde i luften. 

HV valde att ta en time-out och hittade därefter återigen mer rätt i sitt eget spel. Gästerna kunde lugna ned spelet och få mer kontroll över hemmalagets tunga press.

–Jag tycker inte att vi kommer upp i vår nivå. Vi blir tillbakapressade väldigt mycket i andra. Vi tappar mycket puckar i mittzonen och då blir det jobbigt att spela hockey, säger HV:s Martin Thörnberg till C More i periodpausen mellan den andra och tredje perioden.

Färjestad fortsatte pressa på under den tredje perioden samtidigt som HV försökte slå vakt om sina tre poäng. 

Gästerna fick dessutom en tuffare resa då Pär Arlbrandt inte var på isen under slutperioden efter ha åkt på en smäll i slutet av den andra. 

Men mitt i hemmalagets press kunde Mattias Tedenby i princip sätta spiken i FBK-kistan. HV-stjärnan tog till vara på en studsande puck och hittade en lucka mellan Haugens benskydd och klubbhandske. 

Med knappt tre minuter kvar kom även 1–4 när Simon Önerud tryckte in pucken i tom bur.

Segern innebär att HV71 kliver upp på tio poäng efter fem spelade omgångar. Laget möter närmast Djurgården hemma i Kinnarps Arena på lördag. 

Den här artikeln har även publicerats på JKPGLive.se.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.