Habo-kuggens glädje inför premiären: ‘‘Gör stor skillnad’’

Förberedelserna är färdiga. På söndag servar Habo Wolley i gång säsongen i en hemmamatch mot Södertelge. Och att få inleda på hemmaplan är viktigt. 
   – Det gör stor skillnad, säger spelaren Elias Andreasson.

Försäsongen har varit lång. Men på söndag är det dags för Habo Wolley att spela i gång årets elitserie i volleyboll. Laget tar emot Södertelge på hemmaplan.

– Det är en bra känsla som vi har. Truppen är väldigt samlad som en grupp, vi tycker alla det ska bli riktigt gött att komma igång. Det är alltid en spänd känsla inför premiären, så är det härligt, säger spelaren Elias Andreasson.

Hur mycket betyder det att få börja på hemmaplan?

– Det är väldigt kul att få inleda här hemma i Habo. Det gör stor skillnad. Hoppas det kommer bra med folk.

Vad vet du om Södertelge?

– De har tappat ganska mycket spelare från förra säsongen. De har fått in lite nytt också. Men jag ser oss som starkare än dem. De har fått in ett par bra nyförvärv och sådär så det blir en tuff match.

Förra säsongen blev det respass i kvartsfinalen för Habo. Men inför årets säsong har laget inte någon uttalat mål om en specifik placering.

– Vi får inte ha mål som vi inte helt kan styra över själva. Så därför har vi inga mål för en viss placering, säger Andreasson.

Vad har ni för andra mål kring laget under den här säsongen?

– Vi har en ny tränare [Alessandro Lodi] som kan väldigt mycket och han har inte ett svenskt sätt att se på volleyboll. Vi börjar få det på plats. Vi har redan kommit långt i förberedelserna. Det kommer bli en rolig säsong där vi kommer utvecklas mycket, både som lag och spelare.

Den här artikeln har även publicerats på JKPGLive.se.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.