Jönsson: Därför kommer HV71:s form hålla i sig

Smaka på de här siffrorna: 13–2. Det är HV71:s målskillnad de tre senaste matcherna.

Jönköpingslaget har i tur och ordning besegrat Skellefteå med 7–1, Lukko Rauma med 2–0 och Färjestad med 1–4 uppe i Karlstad.

Siffrorna visar hur ett lag som ingen egentligen trott på inför säsongen redan nu gett många en käftsmäll. Nej, vi ska inte börja prata om SM-guld. Vi ska inte ens tänka på SM-guld. Sett över en hel säsong finns det flera andra lag som är betydligt hetare guldkandidater.

Men HV71 har något på gång. Som undertecknad skrev in en snabb matchanalys efter torsdagens 1–4-skalp i rivalmötet med Färjestad utstrålar laget ett lugn och en trygghet i sitt spel.

Klubben har just nu en Martin Thörnberg i toppform med sina sex mål på fem matcher. Forwardsstjärnan har hittat rätt efter en svag säsong förra året.

Målsuccén har även gett arbetsro åt spelare som Mattias Tedenby som annars varit den spelare som ska ‘‘få det gjort’’. I går kommer nummer 21:s första fullträff för säsongen. Det kommer bli betydligt fler innan samtliga lag står på 52 spelade omgångar.

Målvaktsparet Fredrik Pettersson-Wentzel och Linus Söderström har agerat förtroendeingivande samtidigt som spelet i defensiv zon fungerat väldigt bra.

Anledningarna har alla varit en del i HV:s fina form, vilken kan hålla i sig ytterligare ett tag (dessutom har Erik Christensen anslutit).

Laget tar i morgon eftermiddag emot ett Djurgården som börjat säsongen med ett par tuffa förluster. Laget visserligen har lite medvind efter en stark 2–1-seger mot Skellefteå under torsdagen men mot ett formstarkt HV hemma i Kinnarps Arena blir det svårt att knipa en trea.

Därefter gästar Örebro Jönköping på torsdag i nästa vecka. Det har stormat kring Närke-laget den senaste veckan då coachen Kenta Johansson valt att lämna sitt uppdrag.

HV åker ett par dagar senare söderut för att ta sig an Rögle i Ängelholm. Skåningarna har i skrivande stund endast spelat in fem poäng på fyra matcher och går i ärlighetens namn ganska knackigt.

(HV71 spelar även borta mot Lukko Rauma på tisdag.)

Jönköpingslaget skulle efter de kommande tre matcherna kunnat ha spelat ihop 19 poäng på åtta matcher. Det hade givit laget ännu mer arbetsro och rejäl häng på toppen även om serien förstås fortfarande är ung.

Den här texten har även publicerats på JKPGLive.se.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.